Lifestyle communicatie & coaching van arbeidsculturen

WORKSHOP INTERIEURSTYLING

De workshop interieurstyling is een workshop voor wie zijn interieur wil veranderen, aanpassen of een geheel nieuw interieur wil hebben. De workshop wordt klassikaal gegeven, maar het advies is voor iedereen individueel. De klassieke uitleg over de verschillende interieurstijlen, trends, voorbeelden en tips, gebeurt met behulp van een PowerPoint-presentaie. Hierna gaat iedereen voor zichzelf aan de slag, want de wensen en de smaak van de deelnemers kunnen verschillen. Tijdens het ontwerpen van de eigen interieursyijl is er begeleiding en kunnen er vragen worden gesteld

Voor wie is deze workshop bestemd?

De workshop interieurstyling is een goede basis voor een nieuw interieur of geeft meer inzicht over het huidige interieur en is er voor iedereen die vragen heeft t.a.v. het interieur. Bijvoorbeeld:
 • het kan dat er verschillende stijlen in het interieur aanwezig zijn, dus niet combineren en daardoor problemen geven
 • de kleuren in het interieur stemmen niet overeen
 • graag willen weten welke stijl of syijlen het eigen interieur heeft
 • het interieur budgettair wil veranderen
 • antwoord willen hebben op interieurproblemen
 • met professionele hulp zelf een nieuw interieurontwerp maken

Er is geen sprake van voorkennis van interieurstyling of tekenen vereist. Iedereen die het leuk vind of op een bepaalde manier met interieur bezig wil zijn kan aan deze workshop meedoen.

De inhoud van de workshop:
 • een uitleg interieurstijlen, trends, voorbeelden en tips m.b.v. een PowerPoint-presentatie
 • een korte analyse van de eigen interiewurkleuren en interieurstijl
 • een interieurontwerp maken voor één in te richten ruimte, bijvoorbeeld de woonkamer of een slaapkamer met hiervoor ook een kleuren- en een lichtplan. Dit ontwerp bestaat uit een collage van plaatjes uit interieurbladen, verf, stof- en behangstalen.

VOORWERK INTERIEURSTYLING

Omdat de workshop uit één dagdeel bestaat, spreekt het voor zich dat de deelnemer thuis eerst wat voorwerk moet verrichten. Uit onze ervaring blijkt ook dat men door het voorwerk meer bij het ontwerp betrokken is en daardoor een eigen ontwerp wordt.

Twee weken voor de aanvang van de cursus moet het voorwerk (punt 1, 2, 4 en 6) bij de docent worden ingeleverd. Het voorwerk wordt dan door de docent eerst bestudeerd om al een indruk te krijgen van de inrichting en de wensen van de deelnemers om hier tijdens de workshop beter op in te kunnen spelen.

Het voorwerk thuis verricht door de deelnemer omvat de volgende opdrachten:
 1. Maak een lijst met vragen, die betrekking hebben op het huidige interieur dat je wil veranderen.
 2. Teken een eenvoudige plattegrond op wit A4-papier van de ruimte die je wil gaan veranderen of wil gaan inrichten zonder het interieur en eventueel op schaalgrootte.
 3. Maak acht kopieën van deze plattegrond, waarvan drie op A3-formaat en vijf op A4-formaat.
 4. Teken hierin op één van de A4-kopieën het huige interieur, of een omschrijving van de meubels. Dit hoeft niet professioneel ingetekend te worden, als je maar weet waar wat staat (geldt niet voor als de wens een totaal nieuw interieur is).
 5. Varianten van een wensinterieur (het nieuwe interieur als je dat zou willen) intekenen op twee andere A4-kopieén (van een plattegrond zonder interieur).
 6. Maak kleurenfoto’s - digitale foto’s kunnen worden gemaild - van de in te richten ruimte met het huidige interieur en neem deze vanuit alle hoeken.
 7. Uitgeknipte plaatjes/foto’s verzamelen van meubels of complete interieurs die je aanspreken zonder rekening te houden met het huidige budget (foto’s en plaatjes uit interieurbladen te verkrijgen bij de boekhandel).

Dit voorwerk TWEE WEKEN vóór de aanvang van de workshop inleveren bij de docent.

De volgende materialen graag meenemen voor de workshop:
 • zoveel mogelijk verschillende kleurverfstalen, te verkrijgen bij Praxis, Gamma en Karwei.
 • behangstalen, stofstalen van gordijn- en/of meubelstoffen, vloerbedekkingstalen.
 • stevig karton op A3-formaat of foamboard voor het maken van een collage, stiften, viltstift, dunschrijver, kleurpotloden, potlood, pen, gum, liniaal, verf, 4 verfkwastjes van dun tot dik, plakband, lijm (fotolijm), Pritt plakstiften, schaar.

Er kunnen maximaal 14 personen aan een dagdeel (± 5 uur) deelnemen.
Bij een minimale deelname van 6 personen is de tijdsduur ± 2½ uur.