Lifestyle communicatie & coaching van arbeidsculturen

STIJLANALYSE

De basis van een stijlanalyse

Het voor een groot deel genetisch bepaald karakter van de mens, uiteraard beïnvloed door lichamelijke en externe factoren zoals afkomst, ervaring en maatschappelijke status, is onder te verdelen in een aantal stijlen. Je zou kunnen zeggen dat jouw karakter een naam heeft. Jouw stijl, je karakter, je gedrag laat je overal weerklinken al sta je daar niet altijd bij stil.

De stijlanalyse gaat vanuit 4 hoofdtypen:
  • klassiek
  • sportief
  • nonchalant
  • provocerend

Daarnaast zijn er 12 substijlen en 24 accentstijlen. Deze stijlen zijn aangeboren en zijn verweven in het denken en het doen en laten van de mens.
Stel je voor: Je houdt alleen maar van klassieke muziek. Dan zal je in je gedrag ook klassieker overkomen. Je zoekt naar een omgeving waar jij met je klassieke gevoelens terecht kan en kiest ook vrienden met een wat klassiekere aanleg. Dit wordt ook lifestyle genoemd. Dit is je natuurlijke aanleg.

Wil je als klassieke persoonlijkheid jezelf sportiever gaan kleden dan is de kans groot dat je de klassieke waardigheid van je uitstraling naar beneden haalt en daardoor niet volwaardig overkomt (disharmonie).

Andersom is het zo, dat wanneer een sportief type zich klassiek gaat kleden dit truttig overkomt; de stijl komt niet overeen met de sportieve uitstraling van die persoon.

Natuurlijk zijn er niet allemaal 100% klassieke persoonlijkheden. Personen kunnen een combinatie van verschillende stijlen zijn. Belangrijk is dat je je eigen stijl, dus je karakter, niet verloochend omdat je voor een ander niet natuurlijk overkomt.

Het doel van een stijlanalyse

Weet je wat je stijltype is dan zal je minder moeite hebben met het kiezen van mode, het inrichten van je interieur en zelfs het vinden van een baan die het beste bij je past Bepaalde vormen van burn-out kunnen met kleuren en stijlanalyse worden verklaard. Communiceren met en begrijpen van andere personen lukt beter wanneer men de theorieën van kleur-, en stijlanalyse toepast.

Met de kledingstijl-analyse beperken we ons met het advies tot de mode.

Met toepassing van de gegevens van een kleurenanalyse krijgt u een harmonieuzer en sprekender uiterlijk. De geadviseerde kleuren vloeien voort uit uw uitstraling, teint etc. en ondersteunen deze op een natuurlijke wijze.
Dit gecombineerd met de resultaten van een stijlanalyse, zorgt voor een 100% gunstig effect van uw natuurlijke uitstraling.