Lifestyle communicatie & coaching van arbeidsculturen

CULTUURWETENSCHAPPEN

De basis van al ons denken, doen en handelen kan men terug vinden in de cultuurwetenschap. Denk je aan cultuurwetenschap, dan is cultuur en kunst vaak het eerste wat in je opkomt. Het gaat alleen verder, omdat het onderdelen van psychologie, antropologie, communicatie, letterkunde, sociologie, muziek, kunst, filosofie, architectuur en geschiedenis bevat.

Kunst is er sinds wij weten van het bestaan van "de eerste mens op aarde" (de grottekeningen). Het is een uiting van vakbekwaamheid (kennis en kunde) maar het vertelt ook heel veel over het leven van de mens en zijn gevoel.
Kunst is door de eeuwen heen een belangrijke uitingsvorm geweest van gevoel, kennis en vakbekwaamheid waardoor het communiceren d.m.v kunst (de grottekeningen) eeuwen later nog begrepen wordt.

Uiteindelijk kan kunst ook gezien worden als een belangrijk onderdeel van het ontstaan van de handel, te denken valt dan aan b.v. architectuur, stoffen, meubels, gebruiksvoorwerpen en alles wat een mens door de eeuwen heen heeft behaagd.
In de huidige tijd is kunst in de ruimste zin van het woord verweven in de huidige commercie. Denk maar eens aan de handel. Gevolg van die handel is de financiële wereld en daarmee verweven de natuur en milieu.

Kunst is een uiting van de mens, maar wordt vaak in politieke en financiële sferen, als een ondergeschoven kindje gezien. Velen beseffen niet dat de huidige commerciële wereld uiteindelijk is ontstaan door wat wij nu kunst noemen.