Lifestyle communicatie & coaching van arbeidsculturen

PEDICURE

Ons lichaamsgewicht rust op een paar kleine vierkante centimeters die we voeten noemen.
Voeten gebruiken we iedere dag zonder dat we daar erg in hebben en dat verandert, naarmate er problemen ontstaan in de voeten. Problemen zoals likdoorns, eeltplekken, ingegroeide nagels, kalk of schimmelnagels en zwemmerseczeem.

Voeten zijn vaak het ondergeschoven kindje en voeten worden belangrijk als er problemen ontstaan. Veel van die problemen kunnen worden verholpen door zelf de voeten regelmatig te inspecteren en te zorgen voor passend schoeisel, dat ook weer regelmatig wordt verwisseld met een paar andere schoenen, zodat de gedragen schoenen kunnen drogen en het leer kan rusten.
Een goede voetverzorging is dan ook van groot belang als je ook bedenkt dat zich in de voeten een groot aantal talgklieren, zweetklieren, tast- en gevoelszintuigen bevinden.

Vooral mensen die veel hun voeten gebruiken zoals kappers, horecaberoepen, docenten, verpleegkundigen, personen die veel sporten etc. kunnen veel voetproblemen krijgen. Ook omdat niet altijd de juiste schoen wordt gedragen.

Ook voor kalknagels kunt u bij de pedicure terecht. Kalknagels is een veel voorkomend probleem, dat meestal wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. De pedicure heeft hierin een signalerende taak, maar mag geen diagnose stellen, dat is de taak van een arts.
Om zekerheid te krijgen moet de arts de schimmelsoort verder onderzoeken en bijvoorbeeld onder een microscoop bekijken. De pedicure kan de behandeling van de arts wel ondersteunen. Een kalknagel is aanvankelijk wit of geel van kleur. Naarmate de schimmel dieper in de nagel groeit, verandert de kleur van de nagel in geelbruin. De nagel ziet er dan hobbelig en brokkelig uit en laat dan gedeeltelijk los. Een kalknagel geneest nooit vanzelf.
Tot voor kort verliep de behandeling van kalknagels erg moeizaam.

Sinds kort bestaat er een geneesmiddel dat het hardnekkige kalknagelprobleem sneller en grondiger kan verhelpen. De genezing van de kalknagel kan door de pedicure worden begeleid. Onder meer door de nagelplaat te frezen en zo de extra verhoorning van de nagel te verwijderen. Daarnaast zal zij de nagelwal tamponneren om het ingroeien van het nieuwe nagelmateriaal te voorkomen. Hierdoor wordt de overlast van kalknagels tot een minimum beperkt.

Over elkaar groeiende tenen is een pijnlijke kwaal waarin de pedicure ook verlichting kan geven. Er wordt een op maat gemaakte orthese over de teen geplaatst, waardoor deze weer in de goede stand gedwongen wordt.

De Bonne Mine pedicure is ook voetreflextherapeute, orthesioloog, podoloog en podopostoraal therapeut en behandeld personen met diabetes.

Een goed opgeleide pedicure kan u goede schoen adviseren en problemen als likdoorns, eeltplekken, ingegroeide nagels, etc. verhelpen.
Als men de voeten eenmaal in de zes weken laat behandelen door een pedicure, houdt u uw voeten onder controle en in conditie.