Lifestyle communicatie & coaching van arbeidsculturen

BINNENHUISARCHITECTUUR

Wat is binnenhuisarchitectuur (interieurstyling)

Binnenhuisarchitectuur of interieurstyling is gebaseerd op het creƫren van een woon-, werk- en leefomgeving waar 1 tot meerdere personen zich in kunnen vinden.

Aan de hand van een korte kleuren- en stijlanalyse van de gebruiker(s) wordt bepaald welke kleuren en stijlen hierbij het beste tot hun recht komen.
Bij meerdere gebruikers wordt er gekeken wat de overeenkomstige kleuren en stijlen zijn om voor de gebruikers een leefbare stijl te creëren waarin iedereen zich thuis kan voelen of een prettiger werksfeer heeft.

Daarna wordt er bepaald in - samenspraak met de gebruiker(s) - wat de wensen met betrekking tot de inrichting zijn.
Er wordt rekening gehouden met de ligging van het te gebruiken object, de voor- en nadelen, de tijd die in het object wordt doorgebracht en de activiteiten die er plaats vinden. Aan de hand van een collage en tekening wordt een beeld gecreëerd en na overleg kan het object door de ontwerper worden ingericht.

Om de kosten van de binnenhuisarchitect/interieurstilist te beperken kan de opdrachtgever zelf veel voorwerk verrichten. Het voordeel van dit voorwerk is dat de opdrachtgever meer betrokken raakt bij het project en dat het meer zijn of haar ontwerp wordt. Men krijgt hierdoor meer inzicht in interieurproblemen en er wordt meer gevoel ontwikkeld voor interieurstyling.

De kosten voor een binnenhuisarchitect/interieurstilist gaan per uur (minimaal twee uur), exclusief reiskosten.